torsdag 29 april 2010

Besöket i Sagunto

Hola!!!

I tisdags var vi på besök i Sagunto, där fanns en antik fästning och denna skulle givetvis undersökas. Vid 9 tiden lämnade vi hotellet och efter ett snabbt stopp för att fylla på vattenflaskorna bar det iväg. Fästningen låg på toppen av ett berg och hade underbar utsikt över staden Sagunto, tyvärr hade vi det lite för disigt för att se havet. Vi hade strålande sol hela dagen och temperaturen låg runt 30 grader.

Så gott vi kunde förstå är fästningen ett gammalt romerskt byggnadsverk som senare hade byggts om till en mera medeltida borg. Vi fick klättra och balansera på olika trappor och avsatser, de som var höjdrädda satte sig och njöt av de fina vädret istället. Under våra små upptäcktsfärder hittade vi bland annat något som liknade toaletter och några märkliga små grottor. Kaktusar fanns det också gott om och vissa var osmarta och "prövade" att sticka sig, vilket resulterade i kliande utslag ;)

På vägen tillbaka ner tittade vi in i amfiteatern, den såg ut att ha blivit restaurerad till att likna hur den ursprungligen såg ut och vi skulle tro att den fortfarande används. Nästa stopp blev ett inköp av en volleyboll, 50 cent per person :p

Efter ett sista stopp vid en stor mataffär och vissa äventyr med ute låsning från bussen och borttappade busschaufförer var vi äntligen på väg hem. Under hela bussresan tillbaka till hotellet fick vår busschaufför njuta av underbara svenska barnsånger och höra våra livliga diskussion om hur sångtexterna egentligen är.

Dagen avslutades med sol och bad vid poolen och lektion i pedagogisk ledarskap.

Många varma hälsningar från Oliva!!!

//Amalia & Mine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar